Saturday, April 20, 2013

Bounty

Ingredienser:
Krämen från 1 pkt (500 ml) kokosmjölk (ställ 1 pkt kokosmjölk i kylskåpet, och använd bara den tjocka krämen som stelnar på toppen av paketet. Kokosvattnet som blir över kan användas till smoothie)
2 (rågade) msk kokosolja
ca 175 g kokosflingor
2 msk sukrin

150 g mjölkfri mörk choklad

Gör så här:
Smält försiktigt kokoskrämen och kokosoljan i en kastrull och tillsätt sukrin så att det löses upp. Ta av kastrullen från spisen och blanda i kokosflingor. Fördela massan i chokladformar eller i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper. Sätt i frysen i någon/några timmar.
När massan är frusen smälter man chokladen i vattenbad. Skär upp kokosmassan i lagom bitar (eller ta ut dem ur chokladformarna) och doppa dem i chokladen. Sätt dem på en bricka med bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylskåp eller frys.

No comments:

Post a Comment