Sunday, April 21, 2013

Chilimarinerade sjögräsnudlar med räkor och lax

Ingredienser, 2 port.:
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
saften av 1 lime
1 finhackad chili
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 kruka finhackad koriander
evt. 2 msk kallt vatten

1 pkt sjögräsnudlar
400 g räkor
100 g fin laxfilé

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten och klipp dem i mindre bitar. Skala räkorna och dela laxen i små bitar. Lägg nudlar, lax och räkor i marinaden och låt stå några timmar innan servering. Perfekt sommarmat!

3 comments:

  1. Är laxen rå? eller behandlad på något sätt (rökt,gravad,varmrökt?)
    Äter du det bara "så här"? Många frågor från en novis.......

    ReplyDelete
  2. Ja, vi använde rå lax, men det är ju valfritt :) Man kan eventuellt ha mer räkor istället - eller kanske använda kallrökt lax. Vi åt det bara så, som en kall nudel/sjömatsallad - det var jättegott! Mycket godare än det ser ut på bilden... Får försöka ta en bättre bild nästa gång vi äter det.

    ReplyDelete
  3. Jaa på bilden ser färgerna faktiskt inte helt aptitliga ut.... ;) /Jessica

    ReplyDelete