Tuesday, April 2, 2013

Curryfisk med blomkål/broccolimos

Ingredienser, 4 port.:
800 g vit fiskfilé
500 ml kokosmjölk
1 1/2 - 2 msk curry
2 msk tomatpuré
Salt, svartpeppar
Kokosfett
500 g blandade blomkåls- och broccolibuketter
salt, vitpeppar, muskot
Rapsolja, ca 1 msk

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form med kokosfett och lägg i fiskfiléerna. Salta och peppra.
Koka upp kokosmjölken med curry och tomatpuré, och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med lite salt. Häll såsen över fisken och tillaga i ugnen i ca 20 min. Garnera med persilja innan servering.
Koka blomkålen och broccolin mjuk, och mixa med stavmixer till en slät puré. Ringla i lite rapsolja och smaka av med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.

Receptet är hämtat från Ryskadockor

No comments:

Post a Comment