Friday, April 12, 2013

Laxburgare med mangosalsa

Ingredienser, 2 port.:
Laxburgare:
500 g laxfilé (vit fisk går också bra)
1 röd chili, eller lite chiliflakes, eller ca 1 tsk sambal oelek
skalet av 1 lime
1/2 dl kokosmjölk
1 ägg
1 tsk salt

Mangosalsa:
1/2 rödlök (eller 2 salladslök)
1 röd chili, eller lite chiliflakes, eller ca 1 tsk sambal oelek
saften av 1 lime
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
1 mango
Koriander
Salt

Gör så här:
Laxburgare:
Kärna ur och finhacka chilipepparen. Mixa laxen grovt i matberedare. Blanda laxen med, chilipeppar, salt, limeskal, ägg och 1/2 dl kokosmjölk till en färs. Forma färsen till 6 biffar, och stek i ca 2 minuter på varje sida.

Mangosalsa:
Kärna ur och finhacka chilipepparen, skala och tärna mangon, skala och finhacka rödlöken. Blanda chili, mango och lök med finhackad koriander, limejuice, vitvinsvinäger, olivolja och lite salt.

Servera laxburgaren och mangosalsan i pitabröd.


No comments:

Post a Comment