Saturday, April 6, 2013

Pannkaksfrukost!

Oj,oj,oj vad goda dessa pannkakorna/plättarna var!! Enkelt och snabbt var det också.

Ingredienser, 1 port.:
1 mogen banan
1 ägg
1 (generös) msk mandelsmör/jordnötssmör eller annat nötsmör (kan uteslutas)
0,5 krm bikarbonat (eller 1 krm bakpulver)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen med en gaffel i en tallrik, och tillsätt ägg och bikarbonat. Rör ihop till en ganska slät massa och rör i nötsmör om du ska ha det. Klicka ut fyra små högar på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen i 12-15 minuter (eller tills pannkakorna är vackert gyllenbruna).
Pannkakorna är smakrika och väldigt goda att äta som de är, men man kan också servera lite fruktsallad till, eller extra mandelsmör, eller lite agavesirap. Eller alltihopa :)

1 comment:

  1. Nu har Jessica och jag testat dessa pannkakor. De var jättegoda tillsammans med vindruvor och lite äpple.

    ReplyDelete