Monday, April 15, 2013

Snabb torskgryta

Ingredienser, 2-3 port.:
400 g torskfilé
1 purjolök
3-4 dl Oatly iMat eller annan grädde
2 kokta ägg
2 tomater
3 vitlöksklyftor
Gräslök
Ca 1 tsk salt
Ca 1/2 tsk peppar
Kokosolja till stekning

Gör så här:
Skär fisken i tärningar, skiva purjolöken, finhacka tomaten och skiva de kokta äggen.
Stek purjolöken i kokosolja tills den börjar bli mjuk. Tillsätt grädde, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar och låt det koka upp. Smaka evt. av med mer (och evt. andra) kryddor. Sänk värmen och lägg i fisken, den ska puttra på svag värme i ca 10 minuter. Rör helst inte i grytan, då mosas/delas fisken lätt. Lägg i tomat och ägg, klipp över lite färsk gräslök (eller använd torkad) och servera direkt. Servera till exempel blomkålsris, eller blomkålsmos till.

No comments:

Post a Comment