Monday, June 10, 2013

Chiaknäckebröd

Kanske det bästa knäckebrödreceptet du har provat, sa sambon. Och då kändes det ju extra bra att jag har kommit på receptet själv :-) 

Ingredienser, 16-20 knäckebröd:
1 dl mandelmjöl, eller annat nötmjöl
1,5 dl solrosfrö (gärna malt till mjöl)
0,5 dl chiafrö
0,5 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
2,5 dl vatten

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, utom chiafrö, i en skål. Blanda chiafrö med vattnet och låt stå i ca 15 minuter så att det börjar bli lite "gelé-aktigt". Blanda sedan ihop de torra ingredienserna med chiafrö-gelén och bred ut smeten på en bakpapperklädd plåt och gör lagom stora knäckebrödsrutor med en kniv eller en pizzaskärare.
Baka mitt i ugnen på 150 grader i ca 60 minuter. Ta ut plåten, vänd på knäckebröden och baka i ca 60 minuter till. På grund av chiafrögelén och mängden vatten är knäckebröden ganska våta på undersidan när man vänder dem - men när de får stå tillräckligt länge så blir de väldigt goda!
Känn om knäckebröden är spröda och torra när ytterligare 60 minuter har gått, annars låter du dem stå på 50-100 grader med luckan lite öppen tills de är det.

3 comments:

  1. GODASTE. KNÄCKEBRÖDET. EVER!!! Jag äter nog nästan en plåt om dagen...

    ReplyDelete
  2. Visst är det gott! :) Och så himla enkelt att göra - kan ju inte bli bättre!

    ReplyDelete
  3. Detta är jättegott! Verkligen! Vet inte hur många plåtar jag gjort men det är många......

    ReplyDelete