Monday, June 17, 2013

Indisk spenatgryta

Delar av årets spenatskörd kan man till exempel göra så här med:

Ingredienser, 2 port.:
200 g färsk spenat
1 gul lök
1 stor tomat
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
ca 25 g ingefära
3 krm chilipulver
3 krm mald spiskummin
1/2 tsk salt
1 dl vatten
ca 1/2 kruka färsk koriander

Gör så här:
Ansa och grovhacka spenaten. Skala och skiva lök och vitlök. Hacka tomaterna. Skala och riv ingefäran. Fräs lök och vitlök i oljan ca 5 min. Tillsätt tomater och ingefära och fräs ytterligare ca 2 min. Rör i spenaten och krydda med chilipulver, spiskummin och salt. Häll över vattnet och låt puttra på svag värme i ca 15 min. Hacka koriandern och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Servera till exempel till stekt kycklingfilé.

No comments:

Post a Comment