Sunday, June 23, 2013

Korv med bröd!

Det går ju numera att hitta korv som är riktigt bra, både i vanliga butiker och i gårdsbutiker. Men brödet är det värre med, så när vi har ätit korv har vi gjort det med sallad eller stekt ägg eller något annat. Och det är ju både gott och nyttigt förstås. Men ibland vill man kanske ha korv med bröd :-)
Detta brödet blev helt perfekt, fluffigt och fint som "vanligt" bröd. Och det går ju att använda som ciabatta eller baguette också. Brödet går dessutom bra att frysa, så man kan ju baka några satser och frysa in så att man alltid har tillgång på nyttig snabbmat!
Här har vi gjort om brödet lite, så att det blev ett väldigt gott olivbröd!

Ingredienser, 8 korvbröd:
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 äggvitor (eller 2 hela ägg, men då blir brödet lite mer kompakt)
2 1/2 dl kokande vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Separera tre ägg, häll vitorna i bunken med torrvaror och vispa ihop med en elvisp. Häll på det kokheta vattnet och vispa till en deg. Dela degen i 8 delar och forma korvbröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och platta till bröden ordentligt (de sväller/jäser mycket i ugnen). Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna helt på ett galler innan du skär i dem.

Receptet kommer från Under vårt tak.
 

No comments:

Post a Comment