Monday, July 15, 2013

Jordgubb-kokosglass

Det är sommar. Det är varmt. Det är glassbonanza...


Ingredienser:
500 ml kokosmjölk (den på tetra från Santa Maria utan tillsatser)
½ tsk äkta vaniljpulver
½ dl agavesirap (eller honung)
3 äggulor
2 dl jordgubbar

Gör så här:
Mosa/mixa jordgubbarna till en slät massa. Värm kokosmjölk, äggulor, sirap, vaniljpulver och jordgubbsmos i en kastrull. Rör hela tiden tills det kokat upp. Låt svalna helt.
Har du glassmaskin så kör smeten i glassmaskin tills lagom konsistens. Ät direkt, eller förvara glassen i frysen. Har du inte glassmaskin så häller du röran i lämplig behållare och sätter i frysen. Rör i glassen ca var 20.e minut tills den har stelnat. Ta fram ca 15 min innan servering så den hinner mjukna upp lite.

No comments:

Post a Comment