Wednesday, July 3, 2013

Solrosfrökex

Ingredienser:
3 dl solrosfrö
2 dl linfrö
1/2 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 krm mald spiskummin

Gör så här:
Lägg solrosfrön och linfrön i blöt över natten (eller minst 4 timmar).
Sätt ugnen på 150 grader. Häll av blötläggningsvattnet och lägg fröna i matberedaren och kör tills det blir en smet. Tillsätt och smaka av med salt, gurkmeja och spiskummin. Bre ut smeten på två bakplåtpappersklädda plåtar och skär med en kniv eller pizzaskärare till lagom stora bitar. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter, sänk sedan värmen och låt kexen stå i ugnen med luckan på glänt tills kexen är spröda.

För en rawfood-variant: Torka i ugn på lägsta temperatur i några timmar. Vänd på kexen när de blivit tillräckligt hårda.

No comments:

Post a Comment