Wednesday, September 18, 2013

Sambons kebablåda

När sambon får ansvara för matlagningen så blir det gärna kebablåda. Mycket mjölkprodukter, så inte paleovänlig mat men väldigt bra LCHF! Jättegott blir detta :-)

Ingredienser, 3-4 port:
ca 500 g benfri fläskkarré
1 gul lök
1 stor burk champinjoner
200 g Philadelphiaost
2 dl crème fraiche
10-12 fefferoni
Kebabkrydda (mycket)
Salt
Vitpeppar
Riven ost, ca 2 dl
Smör att steka i

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla fläskkarrén fint och "massera" in ordentligt med kebabkrydda. Stek i smör tills köttbitarna börjar bli krispiga. Skiva löken och stek den för sig en stund först, innan du blandar löken med köttet. Stek svampen i smör och krydda med lite vitpeppar, blanda sedan svampen med kött och lök. Tillsätt 2 dl crème fraiche, 200 g Philadelphiaost, finhackad fefferoni och smaka av med mer kryddor. Häll upp röran i en ugnsfast form och täck med riven ost. Grädda i ugnen tills osten har smält och börjat få fin färg. Låt gärna kebablådan stå och "sätta sig" i ca 10-15 minuter innan servering. Servera med sallad.
 
 

No comments:

Post a Comment