Sunday, January 12, 2014

Paleoscones

Idag blev det scones till söndagsfrukost. Receptet har jag hittat hos Emelies Paleo-ish mat, men jag har gjort om det lite. Det blev väldigt gott med cashewsmör och skivad banan på!

Ingredienser, 2 port.:
En halv banan
1 ägg
1 dl fint mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm salt
flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mosa bananen med en gaffel, och blanda ihop ägg och banan. Blanda alla torra ingredienser (utom flingsalt) i en egen skål, och se till så att det inte är några klumpar. Blanda ihop ägg/bananröran med de torra ingredienserna, forma fyra små högar på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över lite flingsalt. Baka mitt i ugnen i 15 minuter. Höj temperaturen till 250 grader och baka ytterligare 2-4 minuter så att sconesen får fin färg (passa noga så att de inte bränner).

No comments:

Post a Comment