Tuesday, April 15, 2014

Skotska ägg på paleovis

Äkta skotska ägg är en rätt som består av hårdkokt ägg i fläskfärs, som rullas i ströbröd och frityrsteks. Men ströbrödet kan ju enkelt bytas ut, eller helt enkelt uteslutas.
Skotska ägg passar lika bra på påskbuffén som i picknick-korgen.
Receptet räcker till 2 personer som en huvudrätt eller ca 8 som en del av ett buffébord.

Ingredienser, 2-8 port.:
400 g köttfärs (gärna fläskfärs)
4 kokta och skalade ägg
ca 1 tsk salt
ca 0,5 tsk nymald svartpeppar
andra kryddor efter vad du gillar - jag använde persilja, gräslök, timjan och rosmarin

+ evt.
1 ägg, uppvispat
krossade fläsksvålar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att koka och skala äggen. Blanda färsen med kryddorna, dela färsen i fyra delar och forma en platt biff av varje del. Lägg det skalade ägget på mitten och slå in det i färsen (det går väldigt lätt om du har en skål med kallt vatten som du doppar händerna i mellan varje färsbulle). 
Lägg upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.
(Vill du ha "ströbröd" på så doppa varje bulle i ett uppvispat ägg och krossade fläsksvålar innan du lägger upp dem på bakplåtspapper.)
 

No comments:

Post a Comment