Monday, June 30, 2014

Kassler med ananas och kokos

Ingredienser, 4-5 port:
kokosolja att smörja formen med + steka i
ca 500 g kassler
2 små purjolökar
1/2 färsk ananas
1 pkt (200 g) creamed coconut/kokoskräm (finns t ex att köpa på Bodystore)
3 dl kokosmjölk
2 tsk sambal oelek
1 krm salt
ca 1/2 dl kokosflingor, eller hackade nötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva kasslern i 0,5 - 1 cm tjocka skivor. Smörj en ugnssäker form med kokosolja och lägg ut kasslerskivorna så att de täcker botten. Skiva purjolöken och stek den lätt i kokosolja, lägg sedan purjolöken på kasslerskivorna. Skala ananasen och ta bort den hårda delen i mitten. Dela och skiva ananasen och lägg en skiva på varje kasslerbit. Ananasen som blir över finhackar du och använder sedan i såsen (jag fick ca 1,5 dl finhackad ananas över).
Häll upp kokosmjölk och creamed cocnut i en kastrull och värm sakta tills biten med creamed coconut har smält. Rör under tiden. Blanda i sambal oelek och finhckad ananas och smaka av med lite salt. Häll såsen i formen, strössla över kokosflingor eller hackade nötter och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med sallad och/eller blomkålsris.
 
 

No comments:

Post a Comment