Thursday, June 26, 2014

Krämig sparrissoppa paleo

Mmmmm... Mmmmm... Mmmmmm... Så lät sambon under hela middagen. Jag tolkar det som att han gillade soppan... :-)

Ingredienser, 3-4 port.:
1 pkt bacon
1 palsternacka (ca 150 g)
1 gul lök
5 dl kalvbuljong
2 dl vatten
3 små burkar vit sparris (á 227/142g)
2 dl kokosmjölk
salt, svartpeppar
200 g färsk grön sparris
3 msk pumpakärnor

Gör så här:
Knaperstek baconet i en stekpanna. Plocka ut baconskivorna och lägg åt sidan, men låt baconfettet vara kvar i pannan. Skala och dela palsternackan i små bitar och grovhacka löken. Stek det i baconfettet i ca 5 minuter så att det får lite yta. Häll över palsternacka och lök i en kastrull och tillsätt kalvbuljongen och vattnet. Låt koka under lock i ca 30 minuter, lägg då i sparrisen (avrunnen) och koka i ca 15 minuter till. Ta av kastrullen från spisen och mixa ihop soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Rör i kokosmjölken och värm upp soppan på spisen igen. Smaka av med salt och peppar. Dela den färska sparrisen i ca 3 cm långa bitar och låt koka med soppan i ca 5 minuter så att den blir lätt förvälld. Servera soppan med baconet och rostade pumpakärnor. Och kanske något bröd till. Kanongott!
 

No comments:

Post a Comment