Wednesday, June 25, 2014

Mild köttfärsgryta med bacon och banan

Ingredienser, 2-3 port.:
2 pkt bacon
1 gul lök
500 g köttfärs
ca 3-4 msk kokosolja, ghee eller smör
1 purjolök (evt. 1/2 om den är väldigt stor)
ca 1 tsk curry
1 krm svartpeppar
1 banan

Gör så här:
Klipp baconet i småbitar och stek det i en stekgryta tills det nästan är knaperstekt. Ta upp baconet - men låt fettet vara kvar - och lägg åt sidan medan du gör färdigt resten. Stek finhackad lök och köttfärs i baconfettet och tillsätt evt. mer matfett om det behövs, jag la till ca 3-4 msk ghee extra. Krydda och smaka av med curry, svartpeppar och evt. salt. Lägg i purjolöken på slutet och låt den steka med någon minut så att den börjar mjukna. Blanda sedan i baconet igen och severa med skivad banan. Väldigt gott!
 

1 comment: