Monday, July 7, 2014

Squash/chokladmuffins

Receptet kommer från PaleOMG. Jag har översatt det till svenska, men utöver det inte gjort några större ändringar. Förutom bytt från brödform till muffinsformar, och ersatt smör med mandelsmör. Väldans gott blev det i alla fall!

Ingredienser, 8 stora muffins:
ca 3,5 dl riven squash (1 mediumstor squash)
2 ägg
1,75 dl mandelsmör (eller vanligt smör som i originalreceptet. Det bör vara rumstempererat/mjukt)
0,75 dl honung
1 tsk vaniljextrakt
ca 0,6 dl kakaopulver
2 msk kokosmjöl
1 tsk kanel
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader.
Krama ur all vätska ur den rivna squashen. Jag använde en sil och pressade allt jag orkade. Vätskan kan man sedan använda i smoothie, i soppa eller bara dricka som den är med lite lime i. Det är ju synd att det ska gå till spillo! :-)
Vispa ihop ägg, mandelsmör, honung och vaniljextrakt till en slät massa och blanda sedan i alla de torra ingredienserna och den urkramade squashen. Fördela smeten i muffinsformar (fyll dem till ca 2/3) och baka mitt i ugnen i ca 20-25 minuter - eller tills en potatissticka/tandpetare inte längre blir kladdig när du testar.
 
 

No comments:

Post a Comment