Thursday, January 1, 2015

Nytt år, och ny start?

Inför förra nyår skrev jag detta, som jag fortfarande menar och följer så jag har inte tänkt skriva så mycket mer i år.
Själv ger jag inga nyårslöften, jag lovar mig själv saker mycket oftare än som så :-) För tillfället är det fermenterade grönsaker som jag försöker införa i kosten i större grad. Lite varje dag är målet. Och benbuljong har jag också som mål att få i mig lite varje dag. Bägge delarna har jag tänkt skriva mer fördjupande om i senare inlägg. Stay tuned :-)

Har du tänkt ge kroppen en nystart så här i början på året så rekommenderar jag att prova en Whole30. Men starta inte idag! Läs på, planera noga, rensa kylskåp och skafferier från frestelser och handla in mycket bra basvaror. Den whole30 som jag gjorde 2013 kan du följa i sin helhet här. Och här under listar jag några av mina recept som passar in i en whole30-utmaning. Lycka till! Jag lovar att det är värt besväret.

Fågel:
Confiterade anklår
Kycklingfylld paprika
Krämig kycklinggryta
Tandoorigryta med kalkon
Kycklingfajitas

Fisk och skaldjur:
Lax med cashewtäcke
Torskgryta med tomat och basilika
Snabb och enkel räkrätt
Stekt kolja med blomkålspytt
Lax- och räksoppa

Nötkött:
Gulaschsoppa
Rostbiff
Köttfärspanna
Squash och köttfärssås
Köttfärsbiffar med lever

Fläskkött:
Fläskkarré på äppelbädd och sötpotatispytt
Fläskgryta med ananas
Pytt-i-panna
Grönsakswok med fläskkarré och tahinisås
Baconlindad fläskfilé

Annat:
Enkel viltgryta
Sötpotatissoppa
Squashsoppa
Sötpotatisfrittata
Tomatsoppa

No comments:

Post a Comment