Thursday, February 25, 2016

Köttfärsbiffar "extra allt"

...eller kylskåpsrensning kan de också kallas! Ett enkelt sätt att lura "grönsaksvägrande" barn (och vuxna!) att få i sig lite grönt, och snällt mot plånboken att spä ut färsbiffarna med mycket grönsaker! Men framför allt ett sätt att ta hand om grönsaksrester i kylskåpet och slippa kasta något. Väldigt gott blev det i alla fall, så här kommer receptet:

Ingredienser:
1 gul lök
1 morot
ca 50 g babyspenat
4-5 champinjoner
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
2 ägg
salt och peppar
matfett att steka i

Gör så här:
Skala och grovhacka löken, skala och grovriv moroten och dela champinjonerna i mindre bitar. Lägg lök, morot, svamp och spenat i en köksmaskin och kör tills allt är finfördelat. Lägg i köttfärsen, äggen, pressad vitlök, salt och peppar och mixa ihop allt. Forma färsen till biffar och stek på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida.

No comments:

Post a Comment