Sunday, July 3, 2016

Kycklingklubbor med cashew

Mat som sköter sig själv är min favoritmat :-) Detta är superenkelt, och perfekt sommarmat, oavsett om du är hemma eller ska ha med dig picknick-mat någonstans. Salladen gjorde jag på bladsallad, spenat, gurka, kiwi, russin och citron - blev supergott!

Ingredienser, 2-3 port.:
1 kg kycklingklubbor
1,5 dl finhackade cashewnötter
paprikapulver
svartpeppar
salt
ca 3 msk smör, ghee eller olja

Gör så här:
Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form, salta, peppra och krydda med paprikapulver. Strö över de hackade cashewnötterna och häll på olja/ghee/smör. Ställ in i ugnen och sätt på den på 200 grader (sätt in kycklingen i kall ugn alltså). Låt stå i ugnen i ca en timme (när köttet släpper från benen så är det klart). Servera med en god sallad.

No comments:

Post a Comment