Monday, May 1, 2017

Paleo Shepherd's pie

Detta receptet utlovades för väldigt längesedan (Meny vecka 1 2017), men jag har inte fått tid att renskriva det förrän nu... Snart är det nog dags att laga det igen - det var riktigt gott!

Ingredienser:
Mos:
800 g persiljerot
150 g smör eller ghee
2 äggulor
salt
vitpeppar

Färs:
500 g lammfärs
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 msk hackad persilja
50 g smör eller ghee
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala persiljeroten och dela i mindre bitar. Koka mjuk i vatten i ca 15-20 minuter. Häll av kokvattnet och mosa persiljerot tillsammans med smör/ghee, salt och lite mald vitpeppar. Rör till sist försiktigt i två äggulor i moset.
Skala och riv moroten, och finhacka lök och vitlök. Fräs lammfärsen på hög värme i valfritt stekfett. När färsen börjar få fin färg sänker du temperaturen något och tillsätter lök, vitlök och morot. Stek tills löken mjuknat. Blanda ner tomatpuré, persilja, salt och peppar och låt allt puttra ihop i 2-3 minuter. Häll över färsröran i en (eller flera i portionsstorlek) ugnsfast form och skeda eller spritsa ut persiljerotsmoset på toppen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter

No comments:

Post a Comment